Saturday, 17 September 2016

DAGING MASAK HITAM




DAGING MASAK HITAM


Assalamualaikum semua..

lama sis x update my blog. Bersarang rasanya.. Sis sibuk sikit nowadays.. Dari sehari ke sehari nak update hehehe.. Harini sis nak update resepi yang sis suka masak. Actually sis just cuba-cuba sahaja and tak sangka boleh jana income tau..lebat untungnya.. Rajin tak rajinla nak promote and buat..
Menunya DAGING  MASAK  HITAM. 

Kalau korang nak tahu demand Daging Masak Hitam nih memang mencanak-canak orang order. Sebab sedap. Memang renyah nak masak coz daging nih kita kena rebus dahulu bagi empuk then tumis dgn bahan-bahannya.. Sis guna Daging Batang Pinang.. Harga sekilo cecah RM35..Tapi kena rajin survey kat pasar la.. Ada murah dari harga ni..Kalau bertuah dapatlah RM30 sekilo.

Sis berniaga online jek.. Tapi demand sampai ke Brunei.. So kena post laju lah..If not lama-lama suhu panas luar boleh berkulat. Kalau COD area Klang Valley shj.
Korang nak resepi Daging Masak Hitam sis yang berhantu nih..
Sis share korang Copy & Paste sajek lah ek. Ni resepi orang Perak.. Dari mak saudara sis yg mmg biz katering makan-makan nih.. So menurun lah kt sis.
Tapi sis olah kan sikit masa tumis tu letak kerisik sikit.. memang sedap rasenye..
Korang cuba yek..
kalau teringin nak order boleh PM/WA sis 010 2262734

Harga 
600g RM35
1kg RM70

Tak termasuk postage.


1 kg daging batang pinang ~ di potong, cuci bersih. Jika guna daging lain, rebus dahulu hingga empuk.

Bahan tumis

1 tangkai Daun limau purut1 batang serai ~ dititik2 batang kulit kayu manis3 kuntum bunga lawang3 biji pelaga5 kuntum cengkih
Bahan Kisar3 ulas bawang putih6 ulas bawang merag15 tangkai cili kering ~ rendam lembut dan kisar1 inc halia


Semua bahan di atas di kisar


4 sudu besar kicap pekat1 sudu teh serbuk jintan manis1 sudu teh serbuk jintan putih1 sudu teh serbuk ketumbarBahan Perisa1/2 cawan air asam jawagaram dan gula secukup rasaMaggie secukup Rasa jika suka 





1 comment:

  1. Boleh try ni.slalu daging goreng kunyit je 😂 tq sudi share resepi.

    http://ninafarhanawm.blogspot.my/?m=1

    ReplyDelete