Tuesday, 16 May 2017

PROMO JIMAT RAYA PREMIUM BEAUTIFUL

Assalamualaikum kawan-kawan.

Lebih kurang 2 bulan lagi kita semua akan sambut Hari Raya.. Macam mana dengan persiapan korang? Baju raya antara persiapan terpenting.. hehehe.. Sebabnya setiap tahun kita mesti nak melaram baju raya baru. Takde baju raya baru raya pun rasa suam-suam je kan..heeee.. Korang pilih fesyen designer mana? Tahun ni rezeki Azza nak merasa dari Jovian.. Kata husband nak sponsor selai dua katanya.. Selalu pilihan Azza Ariani..hiii tahun ni upgrade sikit..


Haritu Azza dengan biz partner pergi survey kat Butik Jovian di Bangi.. Cantik jugalah. Harga pun berpatutan. Macam Azza ni kan jenis berisi sedikit.. So kena pakai Premium Beautiful if not sangkut-sangkutla area perut dan peha..hehehe..Itu untung nya pakai Premium Beautiful tau.. Sebabnya takde masalah korang nak melaram apa juga fesyen baju raya terbaru. 

Okay, cakap pasal Premium Beautiful dengan baju raya memang sinonim asal nak raya semua nak melaram sakan cantik. Korang pakailah Premium Beautiful. Tak rugi beli sebab Premium Beautiful ni penyelamat korang dari gemoks slepas raya juga. Imagine dah makan banyak-banyak juadah raya.. Confirm makan tu tak berhenti punya sebab menu-menu semua sedap belaka. Premium Beautiful mampu maintain kan berat badan korang. Percayalah, konsisten pakai lepas raya lagi letops langsing bentuk badan korang. Saat rakan-rakan semua mengadu badan naik..Korang rileks je Pasang Badan berpotongan.

Cuba tengok testimoni ni.. Semua yang sebelum ni ada masalah size dan berat badan. Lepas pakai Premium Beautiful semua terpaksa langisng dan awet muda. Jeleskan.. Kalau nak tahu mereka ni semua status ibu yang anak lebih dari 2.. Tapi hasil pakai Premium Beautiful semua terpaksa kecik comel macam anak dara.


Kalau korang nak tahu Premium Beautiful ni ada 3 helai dalam 1 set. Ada Long Bra, Waist Nipper dan Long Girdle. Contoh client di atas hanya pakai Waist Nipper atau lebih terkenal as bengkung moden dikalangan wanita lepas bersalin. Pinggang akan terbentuk kemas dan langsing. Dimana pinggang kita akan grib kemas dari kelihatan buncit dan gelebeh. Juga terkenal as back support untuk pesakit tulang belakang  ( slipdisc , lumbar spine dan scoliosis )








Cantik tak mommy-mommy ni semua.. Ni baru sikit.. Banyak lagi sebenarnya yang terpaksa langsing. Jomlah pakai Premium Beautiful kawan-kawan. Tak kira di mana anda berada Azza akan datang pakaikan korang. Azza akan beri special harga dan free gift raya. 




Ni Premium Beautiful Elegance. Kalau pakai tak rasa pakai Korset. Client Azza di Indonesia ramai memilih Premium Beautiful Elegance ni.. Haaa tengok.. Ibu-ibu di Indonesia pun pakai  Premium Beautiful. tau.. Sebab harga mampu milik.. Mereka memang suka Premium Beautiful. Mostly akan recomen rakan-rakan lain pakai juga. So bila pakai di Hari Raya nanti selesa.. Tak panas berdenting kata orang Perak..hehe.. Jom grab Premium Beautiful 1-2 set.. Special harga Azza beri.. Betul-betul Harga mampu Milik.. 


PM/WA Azza +6010 2262734
Premium Beautiful Top Agent Malaysia/ Indonesia.

Resepi Daging Dendeng Letops

Assalamualaikum kawan-kawan..

Lama Azza x menjengah my blog ni.. Ampuunnn...  Azza sibuk dengan tugasan luar sikit and urusakan anak yg sekolah.

Okay, harini Azza nak share my  resepi Daging Dendeng My Style gitu.. Menjelang puasa ni demand tinggi especially mereka yang bekerja tu yang tak sempat nak masak memang akan selalu order dengan Azza. Kalau nak tahu, ia juga sebagai punca rezeki yang lebat semasa bulan Ramadhan. Alhamdulillah..

Tapi resepi ni Azza sebenarnya olahkan sikit..Kalau nak buat yang sedap resepi orang Perak,, Kami idok guna cili padi tapi cili kering.. Letak sedikit kerisik juga.. Selain baunya yang harum... Ia amat sedap  tau...errrmmm... Makan nasi panas- panas dengan telo mata pun udah cukup komeee....heee

Here my resepi..




DAGING DENDENG BERAPI

Bahan-bahan


Daging - 1 kilo
Kicap lemak manis - secukupnya

Bawang besar - 1 biji
Bawang putih - 3 ulas
Halis - 1 inci
Cili api - segenggam (blend)
Perahan jud limau kasturi- 1 sudu
Garam - secukupnya

Cara-caranya

Rebus daging sampai empuk
Hiris nipis. Hati, jangan salah potong pula. Kena ikut urat daging tu okey.
Gaul daging dengan kicap lemak manis dan gaul rata.
Goreng hingga separuh garing.Siap goreng dan ketepikan. Rupa daging masa ni hitam legam.Hehe.
Kemudian tumbuk bawang besar, bawang putih dan halia. Tumis hingga sampai naik bau.Masukkan cili blend dan tumis sampai garing.Masukkan air daging sedikit dan msukan perahan jus limau kasturi, rasanya denga
garam.Masukkan daging, dan masak hingga kering.
Siap untuk dimakan.

Kalau nak sedap kan .. 3 sudu besar kerisik masa tumis bahan-bahan blend. Sedap aromanya. And Azza nak share sidikit tips, letakkan juga lengkuas. Tapi lengkuas tu blend asing tau.. Air lengkuas tu buang.. Ambil hampasnya sahaja.. Korang cubalah..Sedap letops gitu.

Ni resepi mak Azza.. Azza kongsikan bersama.. Korang boleh olah kan jika nak tambah sepeket serbuk kari daging pun boleh. Ia tetap sedap and pedas dia tu memang sedap.
Selamat mencuba.. If  tak larat buat boleh order dengan Azza. InsyaAllah sama rasa macam air tangan mak- mak kita. Azza juga buat untuk KL Food Delivery..
Boleh tengok di Instagram Azza juga ( azza.amri )

Here my number Azza Amri +60102262734

Selamat mencuba kawan-kawan.


Tuesday, 18 October 2016

ATASI MASALAH PERUT BUNCIT PALING BERKESAN

KURUS LANGSING DAN BERPOTONGAN 
DENGAN
PREMIUM BEAUTIFUL


APA ITU PREMIUM BEAUTIFUL?







Premium Beautiful is no 1 Health & Beauty Corset. 

PB direka oleh pakar 5 buah negara: 

Jerman, korea, Jepun, US & Taiwan. Mempunyai Far infared Ray yang membantu melancarkan darah, meningkatkan metabolisme & menstabilkan hormon.





PB Corset dapat membantu mereka yang ada masalah di bawah : 


  • Ingin menurunkan berat badan
  • Ingin membentuk badan supaya terbentuk cantik & kemas
  • Ingin mengempiskan perut
  • Lepas bersalin
  • Sakit belakang
  • Slip disc
  • Scoliosis 
  • Migrain
  • Sakit pinggang


Dan banyak lagi kebaikan PB untuk wanita. 

Premium Beautiful telah dianugerahkan sebagai Superbrand Product oleh Majlis Superbrand Malaysia. Diiktiraf oleh Pakar Tulang Belakang Amerika, Canada & Qubec


PB mempunyai lifetime warranty.






MASALAH PERUT BUNCIT? BENTUK BADAN TAK KEMAS? KEMBANG SANA SINI? 




Stress kan? Lagi-lagi lepas bersalin ni.. Dah beranak pinak ni kalau yang jenis bekerjaya memang takde masa nak jaga badan. Sibuk kerja.. Selalunya laaa.. Orang tengok kita pun macam lemas! Sendiri punya badan pun rimas lelemaks kat badan. Tak nak ke sumur hidup kita ni merasa Pasang Badan cantik-cantik melentik gitu.. tak kiralah berapa pun usia kita sebenarnya kita berhak dapat bentuk badan idaman. Suami pun tengok kita sensayang je sampai tua..heee
Azza ada cara nak orang-orang perempuan ni cantik dan kemas sahaja. Tak perlu susah payah nak diet, bersenam sangat. Jom pakai Premium Beautiful Corset.


Selalu dapat pertanyaan macam mana Cantek Melentik ni boleh kuruskan badan yea?




  • Melalui FIR (far infrared rays) yg tersulam pada bebenang materials PB ni mampu membakar beratus² kalori sepanjang pemakaianyer selama 8 jam sehari.
  • Melalui pengalihan lemak. Kita akn tunjuk ajar cara² nk alihkan lelemaks and allocatekan lemak tu di tempat yang betul. Selepas satu jangka masa, lemak tu akn tetap duduk di situ walaupun selepas dibuka. 
  • Satu²nya bodyshaper yg ada far infrared ( FIR ) membakar 900 kalori. Sarung saja terus instant shaping Hour Glass Shape gitu.. Pakai konsisten 3 - 6 bulan bonus bentuk badan inshape kemas. Sebab tu setiap wanita perlu ada 1 PB sbg pakaian dalam harian dan tak rugi beli. Juga terkenal sbg Bengkung Moden utk wanita lepas bersalin. Those yg sakit belakang, slip disc lumbar spine PB is the best for you as back support.
Maka sebab ituler korang boleh kekal langsing berpotongan dengan Premium Beautiful ni. 



PREMIUM BEAUTIFUL TIADA SIZE S, M, L, XL, XXL, XXXL.
PERLU AMBIL UKURAN BADAN.

Premium Beautiful ni unique for everybody. Ukurannya bukan standart size S,M,L,XL tetapi mengikut range ukuran setiap individu. So jika anda berbadan size kecil hingga besar ada size korset utk dipakai.. Jgn risau takkan sendat, ketat @ terjerut. Anda akan pakai dengan selesa & berkeyakinan sepanjang masa.


Ukuran dalam Sentimeter


TESTIMONI LANGSING DENGAN PREMIUM BEAUTIFUL

Langsing lepas bersalin. Tiada lagi masalah perut buncit dan payudara jatuh.


masalah perut buncit selesai. terpaksa langsing  minit. wow!!


Lemak terpaksa Burn 5 kg sebulan dengan PB.
Nampak lebih awet muda



Pakai Uniform kerja lebih langsing berpotongan dan kemas bentuk badan dengan Premium Beautiful.








Tulang belakang sembuh dengan Premium Beautiful akibat Slip Disc/ lumber spine


CARA PEMBAYARAN PREMIUM BEAUTIFUL



Ada 3 cara mudah setiap pembelian Premium Beautiful :

  • Cash/ Tunai
  • Credit Card
  • Aeon Credit serendah RM95 sebulan utk 3 tahun

PERCUMA PB WASH SETIAP PEMBELIAN PREMIUM BEAUTIFUL







Dapatkan Dengan Azza segera Premium Beautiful Set anda.
Azza akan bimbing cara pakai dan beri service kepada anda yang beli dengan Azza.





PROMO! PROMO! PROMO JIMAT!
NAK TAHU PELUANG JIMAT DAN DAPAT BONUS PERTAMA SERENDAH RM5,000 DENGAN PREMIUM BEAUTIFUL?
ASK ME HOW NOW!!!




Azza tak sabar menunggu panggilan dari anda.
Jom pakai Premium Beautiful.
Memang tak rugi beli. Pelaburan yang berbaloi untuk bentuk badan dan kesihatan dalaman anda sampai bila-bila.


Azza Amri
010.2262734



Saturday, 15 October 2016

BENGKUNG CAESAREAN

BERSALIN CZER NI BOLEH BERBENGKUNG KE?? 



Selamat petang semua.. 

Harini Azza berkesempatan nak update blog Azza ni. Tengok tajuk atas tu.. Memang ramai mommy to be yang bila doctor kata terpaksa bersalin secara pembedahan dah risau. Habisla perut aku geleber.. habislah bodyshape aku mengembang lebar-an.. Hehehe.. Sebab soklaan tu jugaklah sis pun pernah dalam dilema masa nak lahirkan ke dua-dua anak sis. Takde rezeki nak bersalin normal. So Nizam dan Mya dilahirkan secara czer. 

Kebetulan semalam dapat client yang bertanya tentang masalah yang beliau hadapi iaitu BERSALIN CZER NI BOLEH BERBENGKUNG KE?? 
BOLEH sebenarnya.. Jika anda di set kan bersalin Normal atau Czer sebenarnya kedua-dua cara ni boleh berbengkung.
Kebetulan Sis pun tengah rajin mengkaji time time ni so marilah baca sama.. Amik ilmu jugeek..hehehe

Ramai mak² yg bersalin secara czer nih ada masalah menghilangkan bulging kat bahagian czer tuh. Pastuh masa pantang diorg ni tak recommended untuk pakai bengkung lilit-lilit tuh.



Tapi ade berita baik, utk mak-mak yang terpaksa bersalin secara czer nih. Especially selepas keluar wad & luka tak kering lagi, kita galakkan untuk hanya pakai waist nipper utk support belakang. Waist nipper ni berfungsi utk menjaga postur badan kita dr membongkok sebab menahan sakit dan nyilu. Selain tuh bantu elak dari bergesel dgn baju/kain yg kita pakai.




Bila luka dah kering, barulah boleh pakai sepasang korset tuh. Alhamdulillah ramai yg bg positif feedback sgt membantu mempercepatkan proses penyembuhan luka tuh & badan pun rasa cergas. Berat pun cepat jek turun.
Jadi kepada mak-mak yg risau berpantang czer tuh tak tahu nak pantang cemana, kita highly recommend utk berbengkung dgn Premium Beautiful sahaja.. Silap- silap haribulan, tak sampai setahun boleh pregnant lagi sorang! 
hehehe



  NAK BERBENGKUNG CARA DULU-DULU 
ATAU
 BERBENGKUNG MODEN?



Ke 2-2 boleh dimanfaatkan semasa berpantang baik bersalin normal atau czer. But tentunya kita nak yang mudah dan cepat. Malah boleh membantu  memberi penampilan lebih langsing mcm sebelum mengandung dulu.


Nowadays ramai yang belum bersalin @ sudah bersalin mencari bengkung yg lebih praktikal & mudah dipakai.

Di sini sis nak suggest pakej berpantang 1st CLASS dgn Premium Beautiful.

Kalau nak tau sekali kita pakai PREMIUM BEAUTIFUL dlm sehari bersamaan dengan 5 kali sesi bertungku. 

Satu²nya BENGKUNG yg ada infrared membakar lemak 900 kalori. Immediate reshape, membantu mengurangkan strechmark & support peranakan kita.. Konsisten jek pakai.. PB mampu inshape body lebih berpotongan.

Potential weight loss minima 10- 15 kg semasa berpantang.

Sgt menjimatkn masa berbengkung dan amat memudahkn bg ibu² moden yang berpantang sendirian.




Ramai yang nak bersalin mencari bengkung, memang sis suggest PB ni as bengkung moden. Memang tak rugi pakai. Malah semuanya puas hati dapat berpantang dengan mudah. PB ni ada  helai dalam 1 set iaitu Long Bra, Waist Nipper dan Long Girdle. masing-masing main perananannya masing-masing untuk anggota badan kita.


TESTIMONI IBU YANG BERSALIN SECARA CESARIAN DENGAN PREMIUM BEAUTIFUL 
AS BENGKUNG MODEN






Bakal_bakal ibu yang akan bersalin secara normal atau cesarian tu yang tercari-cari bengkung, Sis suggest berpantanglah dengan Premium Beautiful. memang tak rugi beli. Tahan sampai ke anak yang akan datang. Dapatkan sekarang dengan sis.. Sis akan beri special harga untuk anda.
Premium Beautiful ni takde size S, M, L, XL, XXL, XXXL. Ia ada setiap size bentuk badan anda. Makanya sis akan ukur bentuk badan anda dahulu untuk dapatkan size yang sebenar dengan badan anda.


Contact Azza yea..



Azza Amri
010.2262734

PAYUDARA CANTIK DENGAN PREMIUM BEAUTIFUL

PAYUDARA MELENDUT TERUS UP DAN TEGANG

DENGAN MUDAH DAN BERKESAN

NAK TAK?




Selamat petang semua.. 
Harini Azza berkesempatan nak update blog Azza ni.
kebetulan semalam dapat client yang bertanya tentang masalah yang beliau hadapi iaitu PAYUDARA JATUH /  KENDUR LEPAS BERSALIN.

Kebetulan Sis pun tengah rajin mengkaji time time ni so marilah baca sama.. Amik ilmu jugeek..hehehe
PAYUDARA KITA NI JANGAN DIBIAR MELENDUT u olls.. Aset tuh..
Kalau kita ni di anugerahkan wajah yang cantik, sayang jugak kalau bentuk badan tak menawan dek payudara yang gelebeh and jatuh..  Eh ada tau wanita sedemikian. Mostly terjadi yang lepas beranak pinak tu la. Bila dah habis tempoh menyusukan anak.. Terus abaikan penjagaan payudara kita. Sebab sis pun begitu jugeek sebelum ni. Hhehehe..Insaf bila tengok cermin.. auuu.. malu.

Salah satu sebab popular la.. Pemilihan Bra yang tak sesuai. kita as wanita kena pilih betul betul, kalau tak boleh jadi PUNCA!
Haaaa betul tak kebanyakkan kita nih especially perempuan tak pernah didedahkan utk memilih pakaian dalam yg sesuai sejak dari kita remaja lagi. Haaa dulu mak yang belikan so ikutlah sesuai ke tak dengan kita hantam sajalah. Takpun kita pakai yang akak kita punya. Kita pakai jek bukan tahu apa.
Akibatnya pemakaian size yg tak betul, boleh menjurus kepada masalah kesihatan. Ia juga boleh merosakkan bentuk dan juga size boob tuh sendiri. Worst case, pakai baju dlm yg silap boleh membawa kepada breast cancer.


TIPS PILIH BAJU DALAM SESUAI


Untuk Payudara Bersaiz Kecil
Pilih bra jenis ‘push up’ kerana ia dapat membantu membuatkan payudara kelihatan lebih padat. Pilih bra yang jenis half cup dan bukannya full cup.

Untuk Payudara Pendulous (kebawah)
Pilih bra yang berdawai yang dapat menampung payudara dari bahagian bawah.
Selain itu pilih bra yang jenis ‘full cup’, bertali lebar dan mempunyai sokongan tambahan.

Untuk Payudara Yang Berposisi Jauh
Pilih bra yang memberi sokongan sisi yang dapat merapatkan posisi payudara.

Untuk Payudara Yang Berposisi Rapat
Pilih bra atau coli yang berdawai pada bahagian tengah untuk membantu menjarakkan kedudukan payudara.


LONG BRA PREMIUM BEAUTIFUL 



Jom bertukar dari bra biasa ke LONG BRA PREMIUM BEAUTIFUL CORSET

Kenapa long bra PB Korset?

  • Rawan keluli memori berfungsi untuk menetap dan menyokong payu dara.
  • Lace 'Cup' mempunyai keanjalan supaya dapat mengelakkan payudara dari melimpah keluar. Untuk ibu yang menyusukan bayi, hanya tarik kebawah untuk mengeluarkan isi payudara. Tindakbalas ini mengelak dari payudara jatuh. FIR juga terdapat disini, air susu tidak akan menitis-nitis/berhenti ia akan mengoptimumkan perkilangan air susu tidak berlebih tidak juga berkurang.
  • 2 batang keluli bermemori (kiri dan kanan di tulang rusuk) berupaya untuk menyelaras dan membentuk kontur badan . Badan akan terbentuk menjadi kon shape disini- anda akan kelihatan mantap disini.






TESTIMONI LONG BRA PREMIUM BEAUTIFUL





So jika korang ada masalah sedemikian jangan bertangguh untuk dapatkan payudara yang kemas dan menawan. Pemakaian Bra mesti sesuai dengan kita juga. Dapatkan our Long Bra Premium Beautiful. memang tak rugi beli sebab ianya tahan lama. Support breast kita dari kendur sampai usia kita meningkat tua juga. Long Bra ni didatangkan dalam 1 Set Premium Beautiful Korset.
Grab 1 Set sis akan beri harga special with Free gift. Nanti contact Azza yea.


Azza Amri
010 2262734