Wednesday, 21 February 2018

PREMIUM BEAUTIFUL TRAINING


Salam Sejahtera..
OK sebenarnya gambar-gambar ni tahun lepas punya kebetulan sebelum akk delete dalam handphone ni baik akk update blog akk ni dulu. At lease ada lah untuk dikenangkan.. hehe

Happy sangat haritu akk dan TDC dapat ilmu baru Di HQ SHOM dari Pakar Premium Beautiful iaitu CDM Fong yang merupakan wanita pertama memakai Premium Beautiful. Seriously ilmu tak pernah cukup. Makin belajar makin seronok. Makin confident as Premium Beautiful Expert. Secara tak langsung peluang yang dianjurkan oleh SHOM, kami dapat upgrade skill dan binder kami lebih hebat dari sebelumnya..





Alhamdulillah selain akk, my team Kak Intan pun datang sama.. Termasuk our CDM Shaliza Aziz, DDM Olyn dari Melaka dan ramai lagi yang hadir dari TDC..




Class harini lebih details tentang cara 
  • Ukur badan 
  • Tentukan size Premium Beautiful lebih tepat 
  • Tips untuk dapatkan size yang selesa
  • Tips ahoy kan lemak badan 
  • Apa itu Far Infrared dalam sulaman benang Premium Beautiful 
  • Kebaikan Premium Beautiful untuk membantu Sakit Pinggang dan Tulang Belakang






Banyak sangat ilmu yang kami pelajari. Rupanya semakin banyak belajar semakin banyak yang kita tak tahu. Peluang yang ada seperti ini kita harus ambil sebaiknya sebab kelas ini SHOM anjurkan FREE! FREE! FREE! Best kan!

Korang pun tahu, more and more kenaikan lately. Kita rakyat biasa. Nothing much we can do. Take this opportunity to upgrade our income. Even today, professional people also grab this opportunity. Ada lebih, lebih baik dari cukup-fikir makan. Coz we never know how our future ( economy). Get ready with come back up do biz with SHOM as Premium Beautiful Expert.

Thanks SHOM for this special arrangement. Seriously best!



PREMIUM BEAUTIFUL KORSET VIRAL

Assalamualaikum wbt.. 

Semoga rakan-rakan and baca blog Azza harini dimurahkan dikurniakan kesihatan yang baik, rezeki yang melimpah ruah dan berjaya dalam apa jua bidang diceburimu.

Harini Azza nak share tentang kebersanan dan kehebatan Pelangsing Badan Premium Beaufiful. Ikutkan Azza banyak share testimoni client yang dah pakai Premium Beautiful.. Saban hari memang banyak sangat testimoni yang pakai Premium Beautiful untuk kesihatan dan kecantikan bentuk badan.

Pernah dengar Premium Beautiful Corset?

Ok, Premium Beaufiful Corset ni berbeza dengan korset-korset biasa yang dijual dipasaran. Ia ada Far InFrared bagus untuk kesihatan. Juga membantu membakar kalori badan kita. Disamping itu ia juga ada Certificate oleh Persatuan Pakar Tulang Antarabangsa ie US, Canada dan Quebec. Bagus kan Premium Beautiful.

Kita ada 2 jenis Premium Beautiful iaitu Premium Beautiful Classic (warna hitam ) lebih kepada untuk reshape bentuk badan. Dan Premium Beautiful Elegance ( warna kelabu ) terbaru di pasaran dan lebih kepada untuk maintain size badan. Fabrik amat lembut dan bila disarung bagai tak pakai korset. Seriously lembut. Mostly client Azza Di Brunei & dan Indonesia mereka lebih gemar beli dan pakai Premium Beaufiful Elegance.. Citarasa mewah gittew.. hehe



ANTARA TESTIMONI PREMIUM BEAUTIFUL 





Kita mungkin tidak dianugerahi dengan bentuk badan yang memukau. Tapi kita masih boleh memiliki bentuk badan idaman. Bagaimana caranya? Hanya “ Touch Up” sikit dengan Pelangsing Badan Premium Beautiful. Termudah! Terpantas kemaskan bentuk badan. Bestkan..


Jomlah pakai Premium Beautiful harini. Tak rugi beli. Sebab setiap wanit memang perlukannya. Dapatkan dari Azza segera dengan harga yang menarik. InsyaAllah Azza akan datang pakaikan. So Azza akan ajar cara pakai lebih lanjut.

Azza Amri
Premium Beautiful Expert
Malaysia/ Brunei/ Indonesia/ Singapore

G8 Unity Leaders Class

Assalamualaikum wbt.. 

Harini nak update sedikit aktiviti our class minggu lepas.Special untuk G8 Unity Leaders.
Tujuannya untuk setting dan rangka hala tuju leaders dari segi kekuatan kumpulan dan 4-5 Figures Income. Haaa best dengor bab Income kan. Seriously I’m proud to be one of G8 Unity leaders. Sebab di G8 Unity kami diasah sebaik mungkin untuk jadi usahawan yang hebat.


Special class malam tadi memang berasap seluruh badan dan jiwa! Imagine our big mentor Usahawan SHOM tersohor CDM Hanis Haizi berbesar hati arrange special class for leaders G8 Unity walhal kami baru minggu ni class lagi. Tujuannya utk boost up our bisnes lebih hebat & berjalan lancar.

CDM HANIS HAIZI

Sebab itu akk suka & sayang bisnes SHOM ni. Kami bersatu utk pastikan our komitment dalam bisnes ni seiring dengan matlamat.
Masing-masing ada kerjaya dari pelbagai background. Yang lebih teruja our CDM ni smua asalnya ada yg surirumah biasa2 tak pernah ada resume & tidak pernah bekerja. Tapi imagine genggam #AutoPilotIncome 5-6 angka sebulan. Masih muda-muda belia. Kehidupan berubah 360’ dengan SHOM.

CDM SHALIZA AZIZ

CDM SALHA ZAIN

Now akk aim pandang ke hadapan. Aku nak berjaya bersama mereka yang mahu bersama-sama buat sampai jadi. Bisnes SHOM ni mudah dan tak pernah merugikan kata CDM Hanis. Yang rugi adalah anda yang tak buat. 





Haaaa Siapa nak bersama akk Jom inbox tepi. Akk akan guide you all the way..

Azza Amri
#YourPBExpert 
#G8Unity

AKU NAK BERJAYA KAU PUN NAK JUGAK KE?

Assalamualaikum wbt.. 
Harini akk sambung lagi my blog.

Cuti CNY bebaru ni, saat ramai warga kota pulang ke kampung halaman atau bercuti, akk masih di KL buat business sharing dan jumpa rakan kongsi. Salah sorang rakan akk itu adalah kawan zaman sekolah dulu Azila Azizi. Beliau juga rakan sekampung akk.. Kami dari Ipoh, Perak. Istilah kata kami memang kawan baik.

Azila baik dengan akk. Dia pun sama-sama merantau ke KL berhijrah mencari rezeki. Azila mother of 4.. November 2017, Azila dalam masa ini juga masih meratapi pemergian  puteri sulungnya meninggal akibat demam berlarutan. Akk pun turut merasai pilu hatinya. Sebab arwah anak yang amat prihatin kepada ibu bapanya dan banyak membantu ringan beban ibu bapanya. Arwah juga pelajar cemerlang di sekolah. 

Azila menyertai bisnes SHOM sekitar 2014. Dan komited buat bisnes ni sebaik mungkin. Akk memang nak tengok Azila berjaya. InsyaAllah akk yakin kemampuannya. Jenis yang sanggup buat apa sahaja demi kesejahteraan suami dan anak-anaknya. Istilah kata Azila memang rajin bekerja. Sebab akk masih ingat masa awal-awal Azila nak buat bisnes SHOM ni dia memang nak ubah taraf hidup keluarga especially nak bantu ringankan beban suami juga beri kehiudpan yang terbaik kepada anak-anaknya yang kesemuanya bersekolah.



Perjumpaan 2 jam kami tentunya untuk bincangkan hala tuju bisnes ni. Rangka strategy bisnes dan improvement kepada kumpulan. Tentunya aim Income besar juga. Memandangkan kami ni dah bersara dari kerjaya masing-masing. Akk aim suami Azila juga dapat siapkan pangkat dalam SHOM memandangkan point suami dah tak banyak untuk siap rank as Sales Manager. Aamiin2 InsyaAllah..


Masa buat bisnes sharing takdelah perjumpaan macam majikan dengan pekerja. Kami lebih bagai 1 team.. Nampak, happy je. Dalam bisnes mesti nak happy if terlalu serious hubungan akan rasa janggal dan tak akrab. Sebab akk memang sayang smua bisnes partner akk.. Siapa pun mereka, mereka boleh maju dan pergi jauh. Bisnes ni kita bukan akan kaya sorang-sorang. Tanpa anak-anak, akk pun takkan berjaya if seorang. Dan semestinya akk nak Azila pun berjaya bersama-sama akk.


Now melatih Azila listkan senarai ahli dalam kumpulannya. Sebab setiap ahlinya kita nak asah jadi usahawan yang berilmu dan berjaya. InsyaAllah follow sahaja panduan yang mentor dah beri. Memang senang nak susun strategi. 

Itulah akk pesan Azila.. Kita buat bisnes ni sama-sama. Kita bukan dari keluarga yang senang. InsyaAllah dari bisnes SHOM ni akan ubah nasib kita sekeluarga lebih baik. 

Those yang nak berniaga, akk sedia tunjukkan jalan. Ayuh kita bersama-sama buat bisnes SHOM di G8Unity . Kita mempunyai ramai mentor berpengalaman yang sentiasa members bimbingan kepada kumpulannya.

Ramai dah mula dan ramai sudah berjaya. Menantikan anda saja untuk mula bersama akk. 

Azza Amri
+60102262734

Daging Masak Lemak Cili Api cara Saya


Assalamualaikum wbt.. 
Hai kawan-kawan. Harini  nak share air tangan sendiri. Hehe my style coz Azza memang suka masak-masak ni. Then plan ikut citarasa sendiri warna warni. 

Harini Azza masak Daging Masak Lemak Cili Api. Tapi Azza letak Cili benggala sama Sebab suka olah masakan dengan warna warni. 



Bahan-bahan Simple. Coz resepi air tangan mertua Azza orang Jelebu, Negeri Sembilan. Kelapa Azza pakai kelapa parut then Azza blend utk dapatkan pati santan asli dan pekat. If korang nak pakai santan kotak, pun boleh. Mana-mana.


Daging salai 
1kg kelapa parut - blend /tapis 
2 butir kunyit hidup 
10 biji cili padi kampung 
4 keping asam keping 
4 batang serai-dititik
2 bji kentang 


Masakan N9 takde bawang tau. Asli nih.. Kata mak mertua orang dulu-dulunya nak masak takde bawang. So mereka manfaatkan kunyit hidup, cili Api, asam keping, serai & daun kunyit saja masak lemak ni. Sangat ringkas dan sedap. 

Tumbuk cili padi, kunyit sehingga lumat.
Campurkan santan, cili padi, kunyit, serai, asam keping, kentang, Daging dan renehkan . Rasa pekat letak air sikit Jangan banyak. Masukkan garam dan gula. Kacau sehingga masak, sebati dan Jangan sampai pecah minyak. Itu saja.

Korang cubalah. Tak susah masak lemak resepi asli N9 ni. Senang Sebab tak perlu kupas segala jenis bawang. Kalau nak masak lemak cili api ayam ke udang ke ketam ke apa sajalah pun sama follow bahan atas. Takde bawang . 

Selamat mencuba.